Top Banner

Ærkeengle

I det Gamle Testamente nævnes englene ofte i forbindelse med budskaber fra Gud til mennesket på jorden. Og senere i det GT navngives nogle af de øverste engle, ærkeenglene. Der er syv ærkeengle, der oftest nævnes
Systemet med syv ærkeengle er en gammel tradition i Abrahamitiske religioner. Den tidligste omtale er i Enoks bog, en af de gammeltestamentlige Apokryfe skrifter.

Herumder opstilles forskellige sammenhænge hvor der nævnes syv ærkeengle 4 plus 3.

Ærkeengle Mikael (= ”hvem er som Gud”), Gabriel (= ”Guds mand”), Rafel (= Gud helbreder) og Uriel (= Guds ild).
De næste tre har forskellige navne efter hvilken kristen sammenhæng de nævnes i men uanset navnet er deres virkeområde det samme.
Ærkeengle
     

Enoks bog:

Raguel

Sarakael

Remiel

Pave Gregor 1.:

Simiel

Orifiel

Zachariel

De ortodokse kirker:

Selaphiel

Jegudiel

Barachiel

Virkeområde

Kærlighed,
knuste hjerter

Visdom, Knustnernes skytshelgen

Tigivelse, diplomati, glædens evne til at forandre

Ærkeenglen Raguel Enoks bog Ærkeenglen Zakriel Ærkeenglen Jegudiel
Ærkeenglen
Mikael
Micphael
Michael: Michael er navnet på en af de ærkeengle, der omtales i det Nye Testamente. Han er en krigerisk skikkelse, i kunsten bliver han ofte malet med en lanse eller et sværd i hånden hvor han træder dragen (Satan) under fode. Ofte afbildes han også med retfærdighedens vægtskåle i hånden. Ved den sidste dom er det Mikael, der vil veje og måle de gode gerninger i forhold til de dårlige, nogle gange vises han med en trompet som han skal bruge til at vække sjælene i dødsriget

Etter kristen tradisjon har Mikael fire ansvarsområde:
Det første er at slås med Satan.
Det andet er at redde sjælene fra Satan i dødstimen.
Det tredje er at være beskytter for Guds folk, jødene i Det gamle testamente, og de kristne samfundi Det nye testamente.
Det fjerde er at hente sjælene til doms.

I den ikke-bibelske tradition er Mikael den engel, som fordrev Adam og Eva fra Paradiset efter syndefaldet.
I Johannes’ åbenbaring er det også Mikael og hans hærskare af lysengle der bekæmpede englen Satanel og hans med sammensvorne, så de for evigt blev bortvist fra himlen og styrtet i afgrundens mørke. Stadigvæk ifølge I Johannes’ åbenbaring er det også Stc. Mikael der ved Kristi genkomst under den sidste kamp mellem ondt og godt skal dræbe Satan som vil optræde i skikkelse af en ildrød drage med syv hoveder med kroner på og ti horn. En legende fortæller, at før skabelsen kæmpede med Lucifer, som sammen med andre engle havde rejst sig mod Gud. Han ville selv være Gud. Efter legenden fik Mikael ved denne kamp sit navn, da han råbte: Hvem er som Gud?
Engle anses almindeligvis for at være kønsløse, men ifølge de gamle legender og i kunsten opfattes Michael for at være af hankøn.
Ærkeenglen Gabriel  
   
Ærkeenglen Rafel  
   
Ærkeenglen Uriel  
   
 
Tilbage til Almanakken