Træmanden på Viborgvej i Tilst Simon og Anine

Top Banner

Træmanden Viborgvej Tilst

Simon og Anine

Træmanden på Viborgvej i Tilst

Simon og Anine

Midt i oktober 2015 rejste der sig en enorm træskulptur på hjørnet af Viborgvej og Havkærvej i Tilst ved Århus, på det grønne areal foran Silvan, som skråner ned mod Viborgvej. Det var kunstneren Thomas Dambo der sammen med seks hjælpere, der byggede den 4 meter høje træmand, der fik navnet ”Simon Selvgjort” Træmanden er lavet af brugt træ og kasserede paller, der er doneret af Silvan.
”Simon Selvgjort” måtte dog lade livet allerede ca. en måned senere, da stormen Gorm fejede hen over landet og blæste skulpturen i stumper og stykker, der blev spredt udover kørebanerne på Viborgvej.
En skolepige på 14 år Anine Vissing Quist som gik i 8. klasse på Tilst Skole, syntes at det var synd at ”Simon Selvgjort” fik så kort et liv. Hun startede derfor en indsamling på Facebook, og har på rekord tid fået indsamlert75.000 kroner, som var nødvendig for at rejse den nye Simon. Den første Simon skulptur var ved at bygge sit ene ben færdig. Den nye Simon har bygget sig selv færdig. Men han har bestemt sig til, at han vil have en kæreste, som han er gået i gang med at bygge. Den nye Simon, som var klar i starten af april 2016, fik navnet Simon og Anine. Den nye skulptur er solidt forankret i jorden, men intet vare jo evigt, alligevel kan Simon og Anine nok pryde det grønne areal foran Silvan mod Viborgvej i nogle år.
Tilst 200 år
Fra landsby til Global forstad
Tilbage Tilst Arkiv